Blog: El Nido

28-11-2017 dag 7

We zijn nu een week in de Filipijnen maar het voelt het alsof we gister pas zijn aangekomen, de tijd gaat zo snel!

Gisteravond zijn we na een zeer amusante busreis aangekomen in El Nido. We zouden om 13.00 uur vertrekken, maar na 4 keer van chauffeur te hebben gewisseld en 5 keer Port Barton op en neer te hebben gereden om nog andere mensen op te halen vertrokken we rond 14.30 eindelijk naar El Nido. Dit keer werd ik wel een beetje wagenziek, maar daar had een Amerikaanse dame die ook in het busje zat goede pilletjes voor. Wat ze niet tegen mij, maar wel tegen Ries vertelde, was dat er een klein beetje THC (werkende bestandsdeel van Marihuana) in de pilletjes zat. En dat voelde ik toch een klein beetje. Nog nooit zo relaxed in een busje gezeten!

De rit was lang en hobbelig maar wel heel mooi. Ook al is Palawan een klein eiland, het landschap verandert behoorlijk. Waar het in Port Barton heuvelachtig was en enorm groen, is het hier in El Nido enorm rotsachtig. Overal om ons heen zien we grote kliffen en imposante bergen.

Als we aankomen op de busterminal is het nog een klein ritje met de tricycle en dan komen we aan in ons heerlijke hostel. We slapen hier in El Nido in het Spin Designer Hostel. Dit staat heel goed aangeschreven en zodra we binnenkomen weten we waarom. Er is airco,  er zijn douches met warm water,  het is schoon en nu zitten we een top ontbijt. Dus ga jij naar El Nido, boek dan je overnachtingen bij Spin Designer, iets duurder, maar het geld meer dan waard (nee, dit bericht is niet gesponsord, was het maar zo’n feest)!

Filipijnen: El Nido

Vandaag gaan we naar Nacpan beach, een strand op ongeveer 45 min afstand van El Nido. Het is hier in El Nido echt wel wat toeristischer, en we hebben gehoord dat de kleine stranden hier in de buurt overvol zijn. Dus huren we een scooter en rijden we samen met een Nederlands stelletje dat we in Port Barton hebben leren kennen, naar Nacpan beach.

Onderweg stoppen we om een waterval te bezoeken. We lopen met een gids een dikke twee kilometer door een soort oerwoud en waden door kleine riviertjes, en dan is daar ineens een prachtige waterval. We duiken het water in, wat heerlijk fris is, veel kouder dan het zeewater. Vervolgens rijden we door naar Nacpan beach. Het is een prachtig strand met hoge golven. Het is behoorlijk warm dus zoeken we een houten hutje op ter beschutting en springen daarna meteen de zee in. De golven zijn echt flink hoog, let je even niet op, dan word je overspoeld door een grote golf en lig je zo een paar seconden onder water. Ries heeft mijn zonnebril op, dus ik waarschuw hem voor die golven, het zou niet de eerste keer zijn dat hij een zonnebril van mij in de zee kwijtraakt. En ja hoor, een half uur later komt hij ons halen, of we even meewillen zoeken want hij is mijn Rayban kwijtgeraakt… Dus ik krijg binnenkort een nieuwe zonnebril!

Tegen een uur of 4 rijden we richting Marimegmeg Beach, een mooi strand dichtbij het centrum. Hier aanschouwen we een prachtige zonsondergang, zo mooi, als je die kliffen om je heen in een rode gloed ziet terwijl je de bootjes op het water ziet deinen.

We eten heerlijke (weer) pizza bij een Altrove, een pizzeria in het centrum waar ze zelfs goede flessen wijn hebben. Voor het eerst in een maand weer een lekker glas wijn bij het eten. Oh en… we moeten het even afkloppen, maar tot nu toe zijn we nog niet ziek geworden. En dat is vooral in El Nido best wel knap, het staat er hier bekend om dat je voedselvergiftiging krijgt.

Filipijnen: El nido Sunset

29-11-2017 dag 8

Vandaag gaan we met jarig vriendinnetje J en vriend T op een privébootje langs een aantal mooie eilanden (tour A in El Nido). We hebben gekozen voor een privéboot (alles inbegrepen) omdat we dan zelf het tempo kunnen bepalen en niet met 20 anderen op een boot zitten.

Om 9 uur worden we opgehaald door een boot en varen we richting de Big Lagoon. Daar aangekomen krijgen we te horen dat toch niet helemaal alles inbegrepen is.. als we de lagen in willen kunnen we een kano huren voor 7 euro of we kunnen gaan zwemmen. Er wordt wel nog snel bij gezegd dat er veel zee-egels en bijtende vissen (zusje van de piranha maar dan niet giftig) in het water zitten. Hmm dat klinkt niet best, doe dan die kano maar. We varen de lagoon op en het is er adembenemend. Heel rustig, met prachtige helder water omringd door zwarte rotsen waar allerlei groen op groeit. In het water zien we veel verschillende vissen en inderdaad heel veel zee-egels. Terug op de boot varen we een klein stukje en komen dan bij een mooie snorkelplek. We geniet van het water en de vele vissen die we zien. Er wordt zelfs een kleine haai gespot, heel gaaf. Voor de lunch doen we de Secret Lagoon nog aan.. helaas niet heel secret meer, tientallen Chinese toeristen staan met hun zwemvesten in de rij te wachten voor de ingang. Een beetje jammer.

Lunchen doen we op een onbewoond eiland. Van het kleine bootje tovert de bemanning de lekkerste salades, verse vis en fruit tevoorschijn. Alles is vers bereid op de piepkleine barbecue die aan boord is. We eten heel veel, het is zo heerlijk!

El Nido: lunch

Onze laatste stop is de Small Lagoon. Dit is het broertje van de Big Lagoon, en ook hier, kunnen we kano’s huren of zelf zwemmen (incl. zogenaamd gevaarlijke vissen). Vrekkige Nederlanders dat we zijn, besluiten we met z’n vieren er zelf op uit te trekken. We hebben een zwemvest aangetrokken zodat als we moe van het zwemmen zijn, we even kunnen dobberen, dus als vier ronde Michellin mannetjes spartelen we door het water. Vriend T. heeft een wond van het koraal aan zijn voeten en aangezien waterschoenen deze wond precies raken, heeft hij voor een paar euro Crocs gekocht. We hebben hier behoorlijk om gelachen, maar nu zijn we toch wel alle twee jaloers. Zelf hebben we geen waterschoentjes meegenomen, en hier zit wel flink wat koraal. Als we er dan ook nog eens achter komen dat er inderdaad ‘territorial fish’  in het water zitten, die zodra je gaat staan, je zachtjes aanvallen, kan de pret niet op. Helemaal melig proberen we door het ondiepe water de lagen te bereiken. Om ons heen varen andere toeristen rustig in hun kano’s, maar stiekem hebben we op deze manier heel veel meer lol.

Filipijnen: ries in hangmat

Morgen vertrekken we voor 3 dagen op een boottrip met Buhay Isla waarbij we van El Nido naar Coron varen en op onbewoonde eilandjes gaan slapen. Hier raadt men ook aan om waterschoenen te kopen dus ‘s avonds gaan we op zoek naar een winkel waar ze waterschoenen verkopen. We gaan namelijk echt niet op Crocs lopen. Of toch wel? Waterschoenen blijken stervensduur te zijn, 40 euro voor een paar wat eigenlijk zelfs te klein is. Na wikken en wegen komen we toch bij de Crocs uit.. ze zitten top en blijven makkelijk aan je voeten zitten. Dus ja, ook wij zijn trotse bezitters van foeilelijke maar o zo handige Crocs!

We eten ‘s avonds een gezellig verjaardag maal bij Altrove, weer pizza’s. In Japan vielen we flink wat af, maar op deze manier zit dat gewicht er zo weer aan hier in de Filipijnen!

We eindigen de avond met het inpakken van onze tassen, morgen de boot trip en onze spullen moeten waterdicht worden ingepakt. De wekker staat om 06.00 want om 06.30 varen we de haven uit. In de volgende blog meer over de Buhay Isla Trip!

Filipijnen: Boot


All my blogs on the Philippines

Klik hier voor al mijn blogs over de Filipijnen!


Andere blogs over de Filipijnen

Blog: Buhay Isla
Blog: Port Barton
tagged in The Philippines

4 Comments

  1. by Ank on 5 december 2017  04:25 Beantwoorden

    Ha! CROCS! Nu houdt oom E vast nog meer van je Charlie ❤️
    Voor je verjaardag krijg je van ons van die schattige speldjes die je in de gaatjes kunt stoppen. ????????

  2. by Bertie wassen on 5 december 2017  10:40 Beantwoorden

    Wat een groot avontuur ,prachtig wij genieten mee.

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.