Blog: Port Barton

Het is alweer even geleden dat we een blog gepost hebben. Dat komt door twee dingen: 1. Er is hier nauwelijks wifi of elektriciteit. 2. We GENIETEN veel te hard! Het is hier op de Filipijnen zo heerlijk en we komen na het volle programma in Japan nu echt tot rust!

Maar daar gaan we nu wat meer over vertellen. Terug eerst naar ons vertrek uit Japan.

22-11-2017 dag 1

Vannacht hebben we onze laatste nacht gehad in een lovehotel in Osaka vlakbij het vliegveld. Alle andere nachten in Japan hebben we top geslapen en waren onze accommodaties heel fijn, maar dit hotel was me toch een partij vreselijk! Het is alles wat je je bij een lovehotel voorstelt, maar dan erger. Niet geweldig schoon, gekke dingen zoals een ‘ massagestaaf’  naast het bed en een automaat waar je slipjes, nepnagels en nepwimpers uit kan halen. Oh en dan vergeet ik bijna de machine die naast elke kamerdeur hing, een geldwisselmachine. Op het eerste oog een beetje vreemd, maar de bedoeling hiervan is dat je de dame die je mee hebt genomen naar het hotel, makkelijk gepast kan betalen… NOOIT meer zo’n hotel!

Na deze korte nacht nemen een taxi naar het vliegveld en relaxen daar een beetje. we gaan vandaag 2 vluchten maken, van Osaka naar Manila (4,5 uur) en vervolgens van Manila naar Puerto Princesa (1,5 uur). De eerste vlucht verloopt voorspoedig. We vliegen met Philippine Airlines en de service is super, we zitten in een gloednieuw vliegtuig en er zijn veel nieuwe films en series die we kunnen kijken op onze tv-tjes. Als we in Manila landen is dat wel even een shock. Van het übergeorganiseerde Japan naar de mega chaotische Filipijnen… WOW. Zodra we landen krijgen we een sms-je van Air Asia, de maatschappij waarmee we later op de dag vliegen. Onze vlucht is serieus 620 minuten vertraagd. We zouden om 17.40 vliegen maar onze vlucht staat nu gepland om 04.00. We staan perplex, dit kan toch niet zomaar. Samen schieten we in de regelstand, Charlotte gaat meteen Air Asia te bellen om een alternatief te regelen en Ries haalt de bagage op, pint wat geld en regelt een Filipijnse simkaart. Het in bellen en lang in de wacht staan bij Air Asia heeft gewerkt, we mogen mee op de vlucht van 13.00 uur, die ook vertraging heeft en nu dus op onze oude tijd vertrekt. Yes! Na een taxiritje naar de juiste terminal, een paar uur wachten, nog wat langer wachten (meer vertraging) en een volle warme vlucht, landen we eindelijk in Puerto Princessa.

Eenmaal in ons hotel, Blue Lagoon, zijn we kapot moe. We eten een hapje, bellen even met het thuisfront, regelen een massage (daar keken we de hele dag al naar uit) en vallen vervolgens als een blok in slaap.

Filipijnen: port barton deep moon resort

23-11-2017 dag 2

We worden fris wakker, lekker die airco! Buiten merken we pas hoe warm het is, jeetje dit is echt anders dan Japan waar het ’s ochtends 2 graden was. Na het ontbijt worden we opgehaald door een busje wat ons na 4 uur zal afleveren in Port Barton, de bestemming voor de komende dagen. Na flink wat horrorverhalen over deze busjes ( wagenziek en extreem hobbelige wegen) zijn we volledig voorbereid. Reisziektepilletjes en zoute koekjes in de aanslag, zo gaan we deze reis overleven! Het blijkt behoorlijk mee te vallen, we komen 3,5 uur later rustig aan in Port Barton.

Port Barton is een klein dorpje aan een baai. Er zijn wel wat toeristen, maar het is nog redelijk on-ontdekt. We verblijven in het Deep Moon Resort, houten hutjes op een paar meter van het strand af. De hele nacht horen we de golven tegen de branding slaan, een heerlijk geluid.

Het is hier prachtig mooi, zo rustig, met een relaxte sfeer. Het dorp is omringd door groene heuvels vol met palmbomen en als je de zee op kijkt, zie je in de verte allemaal groene eilandjes in het water liggen. De zee is lichtblauw en het strand mooi wit. Kortom: we zijn op de perfecte plek aangekomen om even uit te rusten na Japan.

We verkennen het dorpje en het strand. Er zijn hier nog 4 Nederlanders, we eten samen een hapje, wisselen reiservaringen en tips uit, hebben gewoon wat plezier samen. Erg laat maken we het niet, het reizen van de afgelopen dagen en de geluiden van de branding zorgen ervoor dat we op tijd ook weer in slaap vallen.

24-11-2017 dag 3

Vandaag gaan we een hele dag proefduiken. We zijn van plan om tijdens onze reis ons duikbrevet te hallen en dat kan hier in Port Barton. Vandaag gaan we dus proefduiken en als het bevalt gaan we ons duikbrevet halen. Na een groot pannenkoeken-ontbijt stappen we op de boot. We zijn vandaag onderweg met Aquaholics, dé duikschool hier in Port Barton.

Eerst krijgen we in ondiep water les in het afzetten van de masker, het ademen door middel van een zuurstoftank en het helpen van een andere duiker in nood. Vervolgens gaan we onze eerste duik maken. Bij mij lukt het prima, maar bij Ries gaat het klaren (druk van je oren afhalen) niet zo goed. Hij krijgt telkens een bloedneus.

We varen met een boot naar een andere plek waar we wat dieper gaan duiken. Hier gaat het een stuk beter bij Ries. We zien prachtige vissen en mooi koraal, wat een prachtig mooie wereld is er onderwater. Terug op de boot lunchen we met de andere mensen (4 Franse toeristen en de bemanning). De laatste duik is aangebroken, we gaan nu naar 13 meter diepte, hetgeen betekent dat je niet in een keer naar boven kan gaan als er iets gebeurt. Voor 9 meter in stijging, moet je minimaal een minuut de tijd nemen. Waar Ries in de ochtend problemen had met het klaren, is er in de middag wat tegenslag voor mij. Helaas lekt mijn masker en de druk op mijn voorhoofd wordt bij elke meter groter. Helaas de rest van de avond hoofdpijn. Ries besluit om door te gaan voor zijn duikbrevet, maar ik kijk het nog even aan.

’S avonds vallen we met het geluid van de golven in een diepe slaap.

Filipijnen: Port Barton

25-11-2017 dag 4

We worden vroeg wakker en trekken onze sportkleren aan, op naar yoga. Onze yogales wordt op het dak van ons hotel gegeven,het hele gebouw is open en vanaf je matje kijk je zo op het strand en langs de palmbomen de zee op, heaven on earth. Na een uurtje fijne oefeningen zijn we eindelijk iets minder stijf en gaan we lekker ontbijten.

En dat was het dan wel voor de activiteiten vandaag. We liggen de hele dag aan het strand, Ries studeert voor zijn duikexamen morgen, we liggen in de hangmat wat te lezen en soms springen we de zee in. We eten de beste American Pancakes ooit bij restaurant/hotel Besaga, drinken een biertje met wat anderen, maken plannen voor morgen en ‘s avonds hebben we de best vegetarische pizza’s ooit bij restaurant Gorgonzola. Wauw wat is het leven goed.

26-11-2017 dag 5

Vandaag splitsen we op. Ries gaat de hele dag duiken en examen doen en ik ga met 4 mensen samen op een boot eiland-hoppen en snorkelen.

Ries maakt 3 prachtige duiken waaronder een duik naar een scheepswrak. Dit keer geen last van zijn neus en als hij aan het eind van de dag het examen haalt heeft hij zijn duikbrevet in the pocket!

Ik zie, net als Ries tijdens zijn duik, twee schildpadden, een hele grote en een wat kleinere. Daarnaast een rog en prachtige vissen. Het is gezellig met de andere mensen op de boot en op een klein onbewoond eiland wordt een heerlijke lunch klaargemaakt. Na de lunch vaart de boot nog langs een grote zandbank waar enorme roze zeesterren liggen te rusten. Wat een prachtig gezicht.

‘s Avonds hebben we een massage op het strand. Vervolgend eten we nogmaals pizza bij Gorgonzola met de groep waarmee we de rest van de dagen ook veel tijd hebben doorgebracht, heel gezellig. We wandelen terug naar onze hut en leggen alvast wat dingen voor morgen klaar. Dan vertrekken we namelijk naar El Nido, de volgende bestemming.

Filipijnen: Prachtige zeesterren in het ondiepe water

27-11-2017 dag 6

Onze laatste dag alweer op dit heerlijke plekje! Mocht jij naar de Filipijnen gaan en twijfelen over Port Barton (bijvoorbeeld vriendinnetje F), twijfel dan niet langer, het is hier heerlijk! We zouden het niet erg gevonden hebben om hier nog wat langer te blijven!

We beginnen de dag weer vroeg met yoga, en merken gelukkig dat we al iets flexibeler zijn dan eergisteren. Vervolgens eten we een ontbijt van verse smoothiebowls en pancakes en nu zitten we samen wat te schrijven en wat foto’s te bewerken. Om 13.00 vertrekt ons busje naar El Nido, waar we een vier uur later aan zullen komen. We zijn benieuwd, na dit slaperige dorpje schijnt El Nido flink druk te zijn. Er komen veel meer toeristen, maar de boottochten schijnen nog veel mooier te zijn. Men durft zelfs te stellen dat de omgeving nog mooier is dan Halong Bay in Vietnam. We laten het weten in onze volgende blog!

Filipijnen: port barton deep


All my blogs on the Philippines

Klik hier voor al mijn blogs over de Filipijnen!


Andere blogs over de Filipijnen

Blog: El Nido
Blog: Hiroshima & Wakayama
tagged in The Philippines

0 Comments

 1. by Thomas Kroon on 28 november 2017  15:39 Beantwoorden

  Leuk om weer een update te lezen, het ziet er prachtig uit daar!! Geniet ervan!

 2. by Claudia van Haagen on 28 november 2017  21:09 Beantwoorden

  Wat heerlijk Charlotte, kreeg net de link naar je blog van Roos door en ga zeker de rest ook lezen. Heel veel plezier en ik kijk uit naar alle mooie verhalen die nog komen gaan. Dikke kus!

 3. by Anoniem on 29 november 2017  10:33 Beantwoorden

  Prachtige verhalen ,veel plezier met de volgende .

 4. by Oma &opa on 29 november 2017  20:37 Beantwoorden

  Schitterend om jullie te volgen en ongelofelijk wat jullie allemaal meemaken. Veel genieten, dat doen wij van jullie verhalen.
  Opa en oma

 5. by Anoniem on 3 december 2017  14:21 Beantwoorden

  Leuk om te lezen weer! Geniet er nog maar goed van jullie! Wat goed dat je je duikbrevet hebt gehaald Ries en wat een prachtige foto's en mooi uitzicht hebben jullie. Fijne verjaardag vandaag! Groetjes, Aniek

 6. by J.M.A.H. on 3 december 2017  23:12 Beantwoorden

  Wauw wat een geweldige reis! En hartelijk gefeliciteerd Charlotte al is je verjaardag daar natuurlijk al voorbij, hier echter nog niet......liefs Miek

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.