Wereldreis voorbereiden | Hotels boeken

Wanneer je een reis gaat maken, bereid je natuurlijk altijd het een en ander voor. Je bepaalt je bestemming, boekt je vluchten of ander vervoer en hebt wellicht zelfs al een route in je hoofd. Zo doen wij dat ook, en zoals je wellicht al gemerkt hebt, houden we flink van plannen. Nu we een grotere reis dan normaal gaan maken, zijn we al geruime tijd bezig. En ik wil jullie graag hier het een en ander over vertellen, misschien heb je hier zelf wat aan.

Het gaat flink wat informatie zijn, dus ik heb het opgesplitst in verschillende blogs.  Hierbij deel 3: hotels boeken, ook wel mijn favoriete onderdeel van de reis!


Hotels boeken | Criteria

Dus je weet je overall route, hebt een planning voor het land waar je naar toe gaat, dan kan nu het leukste gedeelte beginnen, hotels boeken. Ik maak er echt een sport van om de beste hotels te regelen. En met de beste bedoel ik zeker niet de duurste!
Over het algemeen selecteer ik op enkele criteria:

Prijs:
Meestal hebben we in ons hoofd een bepaald bedrag wat we per nacht ongeveer kwijt willen zijn. Heb je geen idee wat normaal is in het land waar jij naar toe gaat? Kijk dan even op enkele blogs of op de website van de Lonely Planet. Hier vind je de juiste links. In Vietnam is dat 30 euro, terwijl we op Bora Bora heel blij zijn met ons hostel wat niet meer dan 100 euro per nacht kost.

Waardering/recencies
We lezen altijd de recensies en waarderingen van vorige bezoekers. Vaak lees je daar zaken over de kwaliteit van de bedden, hygiëne, maar ook reviews over het ontbijt.

Locatie
Zeker niet onbelangrijk, de locatie van het hotel. Je wil tenslotte niet na aankomst in een stad/plek, nog een uur met je zware backpack moeten lopen. Ook zijn sommige wijken gewoon leuker of veiliger dan anderen. Door op een boekingsite te kijken (zonder voorselecties) waar zich de meeste hotels bevinden, heb je alvast een idee waar het toeristische centrum zich bevind.

Kamertype
Wij reizen vaak samen, als stelletje. Dan is het stiekem toch echt wel fijn om een privékamer te hebben. Gaan we low-budget, dan is af en toe een stapelbed niet erg, in Japan zullen we best vaak in een stapelbed slapen. Tijdens een tracking of meerdaagse activiteit met een groep is het heel gezellig om met z’n allen op 1 kamer te slapen, maar buiten dat, is voor ons de lol aan dormrooms er toch echt wel af.

Annuleerbaar
Tenslotte kijken we ook naar de mogelijkheid tot annuleren. Vooral als we ver vooruit boeken, is het prettig de optie te hebben om je plannen nog om te gooien. Als iets te annuleren is, betaal je daar soms wel voor. Je kan altijd overwegen om vlak voor je overnachting, de kamer opnieuw te boeken zonder de annuleringsoptie en de te annuleren kamer te cancelen.

Hotels Boeken | Websites

Er zijn natuurlijk honderden websites te vinden waar je hotels kan boeken. Deze gebruiken wij graag:

Booking
Deze is favoriet. Vaak lage prijzen, veel keus en ook vaak de optie om kort van te voren te annuleren. Sinds kort is het ook mogelijk om hier appartementen te boeken. Dit hebben we bijvoorbeeld in Bologna gedaan, en dat beviel geweldig! Boek je veel met Booking, dan word je Genius member: speciale aanbiedingen en 10% korting op geselecteerde accommodaties. Niet verkeerd!

Agoda
Agoda gebruiken we vaak in Zuidoost-Azie. Daar is Agoda vaak net wat goedkoper of heeft meer goedkope opties. Boekingen via Agoda zijn niet altijd goed annuleerbaar.

Airbnb
Airbnb is zo fijn! Voor een mooi prijsje kan je in een heerlijk appartement midden in de stad zitten. Elke dag in een hotel slapen is niet altijd fijn, juist dat beetje meer ruimte, of een eigen keuken zodat je zelf kan koken is top. En soms een kamer huren in het apparartement van locals kan ook heel gezellig zijn.

Secret Escapes
Elke ochtend ontvangen we van Secret Escapes een mailtje met luxe hotelaanbiedingen. We hebben hier nog nooit mee geboekt, maar houden het wel in de gaten en er staan vaak pareltjes tussen.

Couchsurfing
Nog nooit gedaan, maar wie weet.. ooit? Bij Couchsurfing blijf je gratis bij een local slapen.

Hostelboekers
Website met veel goede hostels. Dit is vooral voordelig als je in je eentje of met een vriend/vriendin reist en het prima vindt om op een dorm te slapen.

Hotels Boeken | de beste prijs regelen

Tja.. we zijn toch echt Nederlanders, en dus koopjesjagers. Hierbij enkele tips hoe jij jouw overnachting zo goedkoop mogelijk maakt.

Boek optijd of juist last minute
Bekijk als het mogelijk is, enkele maanden van te voren alvast accommodaties op de plek waar je naar toe wil. Ga je naar een land/stad waar deze schaars zijn (Myanmar) of mensen vroeg vooruitboeken (Japan) of ga je in hoogseizoen, boek dan optijd. Zorg ervoor dat je je boeking nog kan annuleren. Op websites als Booking.com en Airbnb zie je hoeveel van de accommodaties al vol zitten. Ga je naar een plek waar er meer dan genoeg accommodaties zijn en of ben je wat aan de late kant, kijk dan naar een last minute deal. Ook dit kan veel geld schelen omdat hotels hun kamers vol willen hebben en ze dus in de ‘dump’ gooien.

Vergelijk websites met elkaar
Websites zoals Agoda en Booking.com hanteren soms andere prijzen. Staat hetzelfde hotel op beide websites, vergelijk dit dan even met elkaar. Wat we ook vaak doen, is even het hotel zelf googlen. Soms is het goedkoper om bij het hotel direct te boeken.

Op de bonnefooi
Flexibiliteit behouden of heb je niets geregeld? Ga dan op de bonnefooi langs bij wat hotels of hostels. Zijn deze niet volgeboekt dan kan het best zijn dat je voor een mooi prijsje kan overnachten. Hierbij kan je vaak onderhandelen, men wil de kamer liever vol voor minder geld dan leeg. Dit geldt overigens niet vaak bij grote hotel ketens.

Nogmaals kijken
Heb je een hotel geboekt (dat annuleerbaar is), kijk dan enkele dagen van te voren nogmaals naar hotels op deze plek. Misschien kan je nu namelijk de kamer die je geboekt hebt, voor veel minder geld boeken. Of is de prijs van dat hele luxe hotel ineens gezakt tot dezelfde prijs als die jij zou betalen voor het al geboekte hotel. Vergeet ook niet te annuleren!

10% korting bij Booking.com
En tenslotte, boek via deze link jouw overnachting bij Booking.com en ontvang 10% van de prijs terug na je verblijf! Hiermee krijg je zelf dus korting, maar help je ons ook, wij ontvangen hierdoor namelijk ook korting op onze volgende boeking!


Heb jij meer tips of vragen voor ons, laat het ons weten via een comment! Lees hier hoe we de route bepaald hebben en hier hoe we onze planning per land hebben gemaakt. In de volgende blog geven we een kijkje in onze backpack!

Blog: Klaar voor vertrek!
5 momenten wanneer reizen echt niet leuk is.

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.