5 momenten wanneer reizen echt niet leuk is.

Dus, iedereen reist wat af.  Men vindt het gek als jij niet al een half jaar bent gaan backpacken door Azië, jezelf terug bent gaan zoeken in India of kangoeroes bent gaan spotten in Australië. Maar jij vindt reizen helemaal niet leuk. Reizen is helemaal NIET leuk. En daarom hierbij 5 momenten waarop reizen écht, maar dan ook écht vreselijk is.

1. Voedselvergiftiging, altijd en overal!

We zijn alletwee niet gezegend met een sterke maag (of darmen). Oké dat is een understatement, in bijna elk land, krijgt een van ons tweeën een voedselvergiftiging. En nee, niet alleen in Azië, ook in Italië, Spanje en Portugal waren we de pineut. Zo fijn, in een hostel zitten waar je dan geen airco hebt, geen toiletdeur en geen toiletverfrisser zoals in Patagonië. Gelukkig was het uitzicht van het hostel heel fijn, zie foto hieronder.. Of die keer tijdens een tracking in Myanmar, waar we sliepen bij locals, zonder elektriciteit en ZONDER stromend water! Dan is het letterlijk shit als je de hele nacht ziek bent en het toilet een gat in de grond is. In het buitenland is het toilet onze beste vriend!

Argentinie: Patagonia

2. Gekke beestjes

Ik ben niet bang voor spinnen of andere insecten, Ries ook niet. Maar het moment dat je hagedissenpoep op je kussen en in je bed vindt, is die romantische bamboehut in de jungle helemaal niet meer zo romantisch. En wat denk je van vriendinnetje N die de bloedzuigers van haar tenen af moest trekken. Oh en hou op met de muggen, die een stuk gevaarlijker zijn dan in Nederland, de mieren die drie keer zo groot zijn, of de slangen die gewoon over de weg kronkelen.

3. Autoverhuur

Auto’s huren in het buitenland.. niet voor niets een van de grootste ergernissen op reis. Want vreemd genoeg ben je altijd duurder uit dan je verwacht. De auto is nooit de auto die je had gehuurd want er is echt wel een verschil tussen een Fiat 500 en een Kia. En je hebt het gevoel dat men je altijd probeert op te lichten of een poot uit te draaien. Zo hadden we in Mallorca een keer niet voor die uitgebreide verzekering gekozen. Toen stopte midden op de weg de auto er ineens mee. Niets verkeerd gedaan, nog geen 50 km mee gereden. Nogmaals, wij hadden niets fout gedaan, maar het verhuurbedrijf was er van overtuigd dat we benzine in deze dieselauto hadden gedaan. Dus na uren wachten, ruzie, nog meer wachten en nog meer ruzie, hadden we een nieuwe auto. En een dag minder vakantie…

4. Heimwee

Kijk, als je in Nederland bent, lijken die stranden van Azië zo aantrekkelijk. Het bruisende leven van wereldsteden als London lijkt zo levendig, en o in Zuid Amerika, daar leeft men tenminste echt. Maar als je daar dan eenmaal bent, dan mis je pepernoten, hagelslag, je eigen bed, maar vooral je familie en vrienden. Ja.. heimwee is helemaal niet leuk! En als je dan ook nog te maken hebt met tijdsverschil dan voelt thuis nog zooo veel verder weg.

Griekenland: lekker huilen!

5. Het MOET leuk zijn

Ja, dit is het moment waar je al weken, nee maanden naar uitkeek. De zon schijnt, je zit op een prachtige plek, het eten is lekker, dus nu MOET het leuk zijn. Je MOET verliefd zijn, mooie fotos maken, de beste plekjes bezoeken. Je MOET optimaal genieten. En dan is het helemaal niet leuk. Dan is het te warm, je hebt honger, je weet niet waar je naar toe wil en je krijgt ruzie. Pff, had je net zo goed thuis in de regen kunnen blijven!


Hahaha, oké maar nu even serieus.. wij vinden reizen helemaal niet vreselijk, we houden juist van reizen. En daar horen bovenstaande momenten zeker bij, achteraf alleen maar mooie verhalen toch! Soms zit het even tegen, perspectief is goed en helaas is de wereld geen Instagram inclusief perfecte filter! Dus, kop op, morgen gaat weer een fijne dag worden.

Wereldreis voorbereiden | Hotels boeken
Wereldreis voorbereiden | Travel Plan per land

0 Comments

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.