City-gids voor Barcelona

Heb jij binnenkort een citytrip gepland naar het überhippe Barcelona? Dan ga ik je in deze blog allemaal tips geven over de leukste restaurants, en fijnste activiteiten in Barcelona!


Barcelona is een van mijn favoriete steden in Europa maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dat pas sinds een paar jaar het geval is. Daarvoor vond ik Barcelona niet zo leuk. Madrid, waar ik twee keer gewoond heb, dat was pas een mooie stad. Maar daar ben ik op terug gekomen, en hoe! Vorig jaar zijn we drie keer in Barcelona geweest, zowel in de lente, zomer als herfst. Heerlijk om zo dicht bij het water te zijn, overal tapas te kunnen eten en midden in een bruisende stad te zitten. Er wonen best wat vrienden van ons in en rondom Barcelona dus we hebben het geluk er altijd een slaapplek te hebben. Helaas geen hotelletjes dus hieronder, maar wel extra veel leuke eettentjes waar ook de locals graag komen.

Heb jij tips waar te overnachten? Laat het me even weten dan zet ik ze erbij.

Spanje: barcelona 1

To eat

Ontbijt/Lunch

 • Brunch & Cake. Oooo dit is zooo lekker, het water loopt me weer in de mond! Enorme borden met semi-gezond eten. Er zijn momenteel meerdere vestigingen, die aan de boulevard is erg leuk!
 • Flex & Kale. Hier ga je de perfecte Instagram foto maken. Geweldig interieur, heerlijk eten, mega gezond. De porties zijn niet al te groot, en zeker niet goedkoop, houd hier dus rekening mee. Als het open is, ga dan op het dakterras zitten, je zit dan in een soort verborgen stadstuin.
 • Alsurcafe. Leuk van binnen, maar ook op het pleintje zitten is fijn hier. Lekker ontbijt, fijn voor lunch en ’s avonds ga je hier nog een lekker wijntje drinken.
 • Milk Barcelona. Woow het eten hier is zeker niet gezond, maar wel echt heerlijk. Denk aan milkshakes en American pancakes, het heeft wat weg van een American  Diner. Het is hier altijd vol, kom dan ook echt een half uur voor openingstijd.
 • El Casal. Lief klein restaurantje. De keuken is Frans-Spaans. Kies hier voor het menu del dia, heerlijk eten voor weinig geld!

Diner

 • Casa Lolea. Perfecte Frans-Italiaanse gerechten. Echt heerlijk eten voor een prima prijsje. Let op, hier moet je reserveren, anders heb je geen plekje.
 • La Paradeta. Houd je van vis? Ga hier dan zeker naar toe. De rij begint zich een half uur voor opening te vormen, en staat meestal vol met locals. Als je naar binnen gaat, zie je een toonbank uitgestald vol met de mooiste verste vis, net uit zee. Je kiest zelf je vis uit, geeft aan hoeveel je wil en dan wordt het klaargemaakt. Men spreekt geen Engels. Dit is geen chique bedoeling, denk aan fel TL licht en overal servetjes op de grond. Maar de geweldige vis doet je dit direct vergeten.
 • Mosquito. Dit is een Aziatisch tentje waar je heerlijk Dim Sum kunt eten. Je hebt daarnaast allemaal speciaal biertjes. Het zit dicht bij een aantal pleintjes die ’s nachts in een gezellig uitgaansgebied veranderen.
 • El Vaso de Oro. Tja, er kan natuurlijk geen tapas tent ontbreken. Bij El Vaso de Oro zal je echt enkel locals tegenkomen. Je staat hier aan de bar, en besteld uit de glazen vitrines en het wordt binnen enkele minuten geserveerd. Heerlijk de gegrilde pepertjes ook hier.

barcelona 5

To Do

 • Huur een Supboard en ga suppen! De zee bij Barcelona is vaak relatief rustig. Surfen ga je hier niet doen, maar wat je wel heerlijk kan doen is een SUP (Stand Up Paddle) board huren en rond zonsondergang lekker wat rond paddelen.
 • Fietsen door Barcelona. Nee geen georganiseerde fietstocht, maar huur voor een paar euro een fiets en rijd lekker rond. Er zijn steeds meer fietspaden en mensen raken er langzaam aan gewend. We vonden het vooral ook leuk, en uitdagend om in de heuvelachtige omgeving van Montjuïc rond te fietsen.
 • Kabelbaan Montjuïc. Dit is toch wel echt een klassieker. Ben je dan omhoog de Montjuïc opgefietst, kom dan even bij in de kabelbaan met een zicht op de hele stad.
 • Huur/leen een longboard of rollerblades en cruise lekker over de boulevard. We kunnen helemaal niet boarden, maar hier in Barcelona doen we net alsof we het wel kunnen en lenen de boards van vrienden.

barcelona 4


Al mijn blogs over Spanje

 

 

 

 

 

Reisroute voor Singapore & Myanmar
City-gids voor Singapore

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.