City-gids voor Singapore

Singapore, wat een gave stad (en land)! Zoals ik hier & hier al uitgebreid beschrijf, hebben we enkele dagen in Singapore doorgebracht met kerst. Dit waren onwijs leuke dagen! Van te voren hoorden we verschillende verhalen over Singapore. Mensen vinden het soms een saaie, gereguleerde stad. Men zegt dat het er zielloos of zonder cultuur is. Wij vonden dat dit absoluut niet het geval is! Het is er inderdaad schoon en netjes, maar dat is stiekem helemaal niet erg. Daarnaast is het wel echt aziatisch. Chinatown en Little India zijn druk, vol en met veel verschillende geuren. Het zakendistrict verrast je en de Arabische straten zitten vol met leuke winkeltjes. Mensen zijn aardig, komen uit alle delen van de wereld en tja iedereen spreekt geweldig Engels. Het is wat duurder, maar niet zo duur als wij hadden verwacht.

Twijfel niet, bezoek Singapore!

To eat/ To drink

  • Common Man Coffe Roasters. Leuk tentje met goede koffie! Lekker om te gaan brunchen.
  • Din Tai Fung. Een beetje vreemde eend in de bijt wellicht. Dit is namelijk een Chineese keten. Hier hebben ze zulke lekkere dumplings! Echt top! Ze zitten door heel Singapore.
  • Latteria Mozerella bar. Lekkere Italiaan in de uitgaanswijken Duxton Hill en Club street. Eerst lekker eten, daarna een drankje doen!
  • LeVeL33. Rooftopbar. Minder duur dan de drankjes bij Marina Bay Sands, maar mét het uitzicht op Marina Bay Sands! Houd je van speciaal biertjes dan is dit ook een aanrader!
  • Singapore Sling bij Raffles Hotel. Sowieso moet je naar dit hotel omdat het gewoon weg prachtig is om te zien. Maar daarnaast is het ook de plek waar het nationale drankje van Singapore ontstaan is: de Singapore Sling.

To Sleep

Cube Boutique Capsule Hotel
Mooi en schoon hostel. Je slaap hier met z’n tweeën op een slaapzaal voor €63 per nacht. Ligt zeer centraal.

Marina Mandarin Singapore €€
Rechtstreeks op Orchard Road, dus je kan zo je bed uit rollen om te gaan winkelen! Vanaf €150 per nacht.

Marina Bay Sands €€€€
Oké, volgens mij is deze wel duidelijk! Prachtig uitzicht, geweldige infinity pool. Wel wat aan de prijs (vanaf €360).

Singapore: Marina Bay Sands

To Do

  • Marina Bay Sands: Je moét echt even een drankje gaan doen op de Marina Bay Sands rooftop hotel. Geweldig uitzicht en tja gewoon echt iets wat je moet doen!
  • Gardens by the Bay: loop rond door deze prachtige tuinen. Ga ook zeker naar de Flower Dome en Cloud Forest. Dit zijn enorme overdekte tuinen waar verschillende klimaten te vinden zijn. Echt heel speciaal om te zijn.
  • Night Safari Zoo: hele goede om met een jetlag te doen, maar ook erg leuk zonder slaapogen. De meeste dieren zijn gedurende de nacht wakker, en dus veel actiever dan normaal!
  • Sentosa Beach ( Tanjong Beach Club): beetje fout maar erg leuk, het nep strand van Singapore. Lekker om even uit te waaien. Vooral op zondag is het leuk bij Tanjong Beach Club.

Al mijn artikelen over Singapore

City-gids voor Barcelona
Blog: Wereldreis - Onze reisroute
tagged in Singapore

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.