Blog: Singapore dag 3 & 4

We zijn nu twee dagen in Singapore, benieuwd naar onze eerste twee dagen? Lees hier het blog.

De volgende ochtend gaan we de Gardens by the Bay verkennen. Deze hebben we gister al van boven gezien, en we zijn benieuwd hoe de twee Domes eruitzien. We gaan gewapend met een uitgebreide platgrond bij de Flower Dome naar binnen en komen in een totaal andere wereld.  Zojuist buiten was het 32 graden, waar we nu binnenkomen is het niet warmer dan 22 graden. Elke paar meter voel je de temperatuur veranderen, aangepast aan de bloemen, planten en bomen die worden tentoongesteld. Dit is echt heel speciaal! Op sommige plekken ligt zelfs sneeuw! We lopen een tijdje verwonderd rond, en Ries maakt met zijn nieuwe camera allemaal foto’s. Helaas blijken deze als we later terug in het hotel zijn, toch niet helemaal goed gelukt te zijn. Achja, dat wordt nog even oefenen.

Singapore: De overbelichte Flower Dome

Na een tijdje lopen we door naar de andere Dome, genaamd Cloud Forest. Wow, deze is nog indrukwekkender dan de Flower Dome. Bij binnenkomst zie je een soort nep berg, waar slingerend een pad naar boven omheen loopt. Er zijn honderden planten, bomen, lianen en een waterval te zien. We lopen naar boven en ook hier lijken we elke paar stappen in een andere land of klimaat te zijn. We lopen de berg op en vervolgens bereiken we verschillende ruimtes waar allerlei informatie over de wereld wordt gegeven. Een film trekt onze aandacht. Deze vertelt over de klimaat problemen, en laat zien hoe de aarde opwarmt en wat daar de gevolgen van zijn. Heel heftig om te zien en ook een goede eye-opener. We besluiten ter plekke minder vlees te eten, vlees voor menselijke consumptie is een van de grootste oorzaken van Global Warming. Onder de indruk lopen we naar buiten. Daar slaat de hitte ons tegemoet. We lopen nog een tijdje rond, en besluiten dan dat we even willen uitrusten in het hotel. Daar relaxen we een tijdje bij het zwembad.

Na een uurtje relaxen, besluiten we naar het Arabische Kwartier te gaan. Van vriendinnetje Fay heb ik de tip gekregen om naar Haji Lane te gaan. Dit is een straat met allemaal prachtige piepkleine huisjes in enorm veel kleuren. We lopen een tijdje rond langs de lieve boetiekjes en besluiten dan richting Little India te lopen. Hier staat een mooie tempel (Sri Veeramakaliamman Temple) in Indiaase stijl. Leuke wijk is dit ook, overal kleuren, geuren en honderden mensen. Je hebt hier niet door dat je in Singapore bent, het is precies zoals ik me Bangalore voorstel.

We beginnen moe te worden en daarom pakken we een taxi naar hotel Raffles. Dit is een prachtig Victoriaans hotel waar de beroemde Singapore Slang vandaan komt. Het zit tegenover een immens groot winkelcentrum, hier gaan we wat eten bij Din Thai Fung, waar de beste Dim Sum van heel Singapore is. We lopen terug naar ons hotel, frissen ons op en eindigen de dag op rooftopbar Level 33.

Singapore 3&4 Level 33

Dag 4: de laatste dag

Onze laatste dag alweer! Vandaag gaan we een kleine hike doen in Mount Faber Park. Dit is een park wat een stuk buiten Singapore stad ligt. We pakken dan ook een taxi hier naar toe. De taxichaffeur vertelt van alles over Singapore, leuk om te horen hoe hij de stad en het land ervaart, hij komt van oorsprong uit Thailand. Wanneer hij hoort dat we vanavond naar Myanmar vliegen snapt hij er niets van. Myanmar is zoo vies en ongeorganiseerd, waarom zouden we daar naar toe willen? We lachen en leggen uit dat we juist dit soort contrasten leuk vinden.

Boven op Mount Faber hebben we een geweldig uitzicht. Ries maakt foto’s met behulp van zijn nieuwe statief en we lopen wat rond. Na een uurtje gaan we terug naar ons hotel waar we onze spullen inpakken en nog even naar het financiële district lopen. Hier halen we nog een heerlijke Pokébowl, en wat eten voor tijdens onze vlucht. Teruglopend praten we over onze indruk van Singapore, wat een leuke plek. We zien onszelf hier ooit best een tijdje wonen. Terug gaan we zeker komen, dus als we opstijgen weten we, dit is geen ‘vaarwel’, maar een ‘tot ziens Singapore!’

Singapore: Boven op Mount Faber Park


Al mijn artikelen over Singapore

Reisgids voor Mallorca
Citygids van Napels
tagged in Singapore

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.