Blog: Singapore Dag 1 & 2

Na twee keer op Bali te zijn geweest, zijn we nu klaar voor meer Azië. Aangezien we enkel de twee weken rondom kerst hadden, en veel tickets naar Azië erg duur waren rond deze tijd, hebben we flink moeten zoeken naar onze volgende bestemming. Daar kwam de trip Amsterdam-Singapore-Myanmar-Amsterdam uit. Heel gaaf want zo zouden we Singapore te zien krijgen, waar we al flink veel over gehoord hadden, en Myanmar, waar we nog weinig van af wisten. En dus hebben we vier dagen de tijd om Singapore te verkennen.

Singapore het kleinste land van ZuidOost-Azië is een van de meest Westerse plekken van Azië. Van te voren kregen we van veel mensen te horen dat Singapore enorm schoon en georganiseerd is. Sommige mensen vinden dit saai, wij vonden het eigenlijk wel leuk! Oké het feit dat het verboden is om kauwgom te hebben in Singapore is natuurlijk wat overdreven, maar verder is het niet verkeerd om op een plek te zijn waar alles zo schoon en goed geregeld is.

Dag 1

We landen aan het eind van de dag in Singapore, en na een snelle Uberrit komen we aan bij ons hotel. We verblijven deze 4 dagen in het Furama City Centre. Om heel eerlijk te zijn, dit hotel is niet super speciaal. Er is een flinke verbouwing gaande waardoor de receptie er niet is. De prijzen in Singapore liggen hoog, niet alleen hoog voor Azië, maar zelfs voor ons Nederlanders is het er gewoon duur. Wij betalen €128 per nacht, veel geld en we weten dat het goedkoper kan maar we willen even rustig aclimatiseren. Het ontbijt is wél lekker, en er is een zwembad, stiekem echt heerlijk met +30 graden.

Na aankomst in ons hotel rond 15.00, besluiten we de buurt te verkennen. Het regent flink hard, maar dat is in Singapore geen probleem. Bijna alle straten hebben namelijk overdekte voetpadden. Deze voetpadden zijn boven de grond, en gaan als bruggen over de grote wegen heen. Daarnaast voeren ze je door allerlei gekke foodcourts en winkelcentra. Na een tijdje komen we aan in Chinatown en besluiten we daar op een foodcourt wat te eten. Heerlijk! Beiden hebben we last van een Jetlag, en het is dus echt verleidelijk lekker in bed te gaan liggen, maar hé we zijn maar een paar dagen in Singapore, die gaan we niet verspillen aan slapen. Daarom besluiten we met de taxi naar de NightSafari Zoo van Singapore te gaan. Ries heeft van een collega gehoord dat dit een must do is, en het is natuurlijk een top manier om wakker te blijven. En dat is het inderdaad! Wat een gave ervaring!! Eerst gaan we met een soort safari trein door het park heen, waarbij je uitleg krijgt over alle dieren, daarna lopen we zelf nog een aantal routes door het park. In de NightSafari Zoo lijken geen hekken te zijn, dus wanneer je rond loopt, heb je het idee echt tussen de dieren te lopen. Daarnaast zijn veel dieren nachtdieren, en dus een stuk actiever wanneer het donker is. Super gaaf! Moe maar voldaan ploffen we rond 00.30 in bed. Helemaal kapot.

Singapore Uitzicht op Marine Bay Sands

Dag 2: 1e kerstdag

Merry Christmas! Wij worden wakker in het warme Singapore waardoor het toch een beetje gek is dat het kerst is. Na een lekker ontbijt (wow er zijn zelfs Dumplings en Bapao broodjes!) besluiten we Singapore te voet te verkennen. Ons hotel zit vlak bij het oude centrum, waar prachtige Anglicaanse gebouwen staan. Al snel komen we aan bij een uitzichtpunt waar we een mooi uitzicht op Marina Bay Sands hebben. Wauw, wat een gebouw! Ongelofelijk groot en mooi. Na nog wat rond te lopen, is het tijd voor een Frappuchino. Het is echt bloedheet, dat zijn we zo uit het koude Nederland toch niet helemaal gewend! We hebben echt wat verkoeling nodig, en Singapore ligt aan zee. Dan zou hier toch ook ergens een strand moeten zijn! Van vriendinnetje Fleur hebben we te horen gekregen dat als we naar het strand willen, we het beste naar Sentosa Beach kunnen gaan. Dit is dan geen natuurlijk strand, maar wel een leuke plek om verkoeling te zoeken. En inderdaad, hier hebben we lekker een paar uurtjes in het zand gelegen. Toch wel een gek idee, zo van de stad, na 10 minuten in de taxi ineens op het strand.

Rond een uur of 14.00 beginnen we aardig trek te krijgen, en helaas is het wat betreft eten niet enorm veelzijdig op Sentosa, dus we besluiten een andere tip van Fleur op te volgen: op naar Common Man. Echt een aanrader deze tent! Heerlijke koffie, top pannenkoeken en een super leuke atmosfeer! En ook in een leuke buurt, we zijn niet ver van alle grote shoppingmalls. In Singapore wonen ontzettend veel expats, en er wordt daarom ook gewoon Kerst gevierd. Vrienden vertelde dat we absoluut even moeten gaan kijken naar de kerstversiering in deze shoppingmalls, want die is over de top. En inderdaad, zo gek overal enorme hopen nepsneeuw, sneeuwmannen en kerstmannen. Na een paar winkels te hebben gezien, besluiten we terug naar het hotel te gaan om ons klaar te maken voor het kerstdiner.

We hebben enkele weken gelden al een restaurantje geboekt, we willen niet met kerst zonder kerstdiner zitten. Met de taxi gaan we naar een gebied net iets buiten het centrum waar een aantal leuke restaurants zitten. Hier eten we bij Da Paolo, op een prachtige lounge terras.

Vervolgens besluiten we de avond af te sluiten met een drankje op het Rooftop terras van Marina Bay Sands. Wauw wat een uitzicht! Een drankje is hier niet goedkoop, maar wel echt een must! We zien de mooie lichtshow over het water en genieten van de heerlijke warmte. Een onwijs leuke manier om zo eerste kerstdag af te sluiten!

Singapore: Kerst


Al mijn artikelen over Singapore

Citygids van Napels
tagged in Singapore

Leave a comment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites
Volg Charlotte via e-mail

Voer je e-mailadres in om Charlotte Plans a Trip te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe artikelen te ontvangen.